2016年9月4日 星期日

[分零鐘遊張家界]張家界國家森林公園袁家界

細細個就聽過張家界呢個地方,因為當年佢係一個好出名既旅遊目的地,但係大男孩要到30歲人先有機會去遊覽,不過有心唔怕遲,美景係會等人架嘛。
而家去張家界要上山,可以坐纜車,亦都可以坐觀光電梯,比起之前容易咗,亦都方便咗帶器材上山。但其實攜帶輕便啲嘅器材,專心一啲欣賞眼前嘅美景,亦都係唔錯嘅選擇。
基本上要睇到好似阿凡達咁嘅仙境唔難,就好似大男孩去嗰陣天氣都麻麻,但只要有陽光就算唔充足都可以清楚見到山谷之間嘅層次感,簡簡單單用入門級器材都可以影到唔錯嘅相片。以下就係一段袁家界景區嘅短片。希望大家鍾意。




除咗短片大男孩亦都影咗少少相,主要用咗一部天涯鏡數碼相機同一不運動相機去影,因為上到山都要行幾多路,所以選擇輕便一啲嘅器材。







如果好天氣,有藍天嘅話,呢度咁開陽景觀,真係可以影到唔少靚相,呢度係南天一柱。


上到嚟就準備要行,記得着對舒服啲嘅鞋。

有興趣嘅話,可以喺Facebook add我

沒有留言:

張貼留言